MADRID

Acte sobre Cambó a Madrid amb Rosiñol (SCC) i Mayor Zaragoza


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Redacció | MADRID

22/11/2018

El passat dimarts 20 de novembre, el Cercle Català de Madrid va acollir la presentació del llibre “Cambó: el ministro de Alfonso XIII que nunca considero contrapuestas las idees de Cataluña y España”, d’Ignasi Buqueras. L’acte, que va repassar les diferents etapes de la vida de Cambó des d’una perspectiva àmplia, va comptar amb les intervencions d’Emilio de Diego, Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la Unesco, i José Rosiñol, president de Societat Civil Catalana (SCC).

Durant el torn d’intervencions, Emilio de Diego va conduir als assistents pel Cambó més històric, analitzant els esdeveniments més destacats de la seva trajectòria política i les raons per les quals se’l considera un fill predilecte de la Renaixença catalana.

A continuació, Federico Mayor Zaragoza es ve referir a la situació política actual afirmant que “quan necessitem estar més units que mai, un no pot pensar en quins beneficis tindria una secessió”. A més, es va referir a la justícia, la llibertat, la igualtat i la solidaritat com a essència de la democràcia, negant l’existència del “dret a decidir”. Finalment, va apel·lar al respecte i al diàleg indicant que “no pot ser que ens enfrontem per ideologies; tots som iguals en dignitat”.

Rosiñol, per la seva banda, va reivindicar el doble patriotisme sense complexes de Cambó, assegurant que en l’actualitat “hagués entrat al govern d’Espanya i lluitat per la concòrdia, el respecte i el diàleg”. A continuació va reivindicar “la influència del catalanisme en la renovació d’Espanya”, a l’hora que va demanar que aquest promogui reformes a Catalunya que garanteixin “una democràcia oberta i la pluralitat interna de la cultura catalana”. Finalment, va assegurar que “una correcta gestió de la unió en la diversitat que tant ens caracteritza com a país, podria convertir-nos en un espill per a Europa”.

L’acte va concloure amb unes reflexions de l’autor sobre la rellevància de la figura d’aquest polític català i les motivacions que el van dur a ell a escriure aquesta biografia. En aquest sentit, Ignasi Buqueras afirma que “aquest llibre és un intent de rescatar de l’oblit, o de la parcial i equivocada valoració, la personalitat indiscutible d’un dels millors polítics catalans i espanyols del segle XX”.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>