TORTOSA

Acusen Pere Panisello de prevaricació, tràfic d’influències i falsedat documental


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

24/04/2018

El jutjat número 4 de Tortosa investiga el conseller delegat de GESAT i expresident de l’EMD de Jesús, Pere Panisello, pels presumptes delictes de malversació, tràfic d’influències i falsedat documental. Panisello va ser retingut durant unes hores de dimarts de la setmana passada per agents de la Unitat Anticorrupció dels Mossos, que també van escorcollar el seu despatx a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. En concret, se l’acusa d’haver afavorit la contractació d’empreses per a la prestació de serveis per a la Clínica Terres de l’Ebre i a l’hospital de Jesús, gestionats des de GESAT. També se l’investiga per, suposadament, haver propiciat la col·locació d’almenys dues persones, així com per haver falsificat un certificat.

Panisello, que ja està jubilat, no cobra cap remuneració com a conseller delegat de GESAT, segons el consistori. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tortosa s’ha limitat a emetre un comunicat en què informa que els Mossos han requerit documentació sobre la societat municipal GESAT i sobre la Clínica Terres de l’Ebre. El consistori també ha explicat que la policia també ha pres declaració a treballadors de l’hospital de Jesús i de l’antiga clínica Aliança, en qualitat de testimonis. Segons l’Ajuntament, les actuacions policials són conseqüència d’una denúncia interposada arran d’uns acomiadaments disciplinaris realitzats fa uns mesos.

El consistori, com a propietari de la societat i de la mateixa entitat, afirma que ha facilitat tota la informació requerida, i expressa el seu més absolut respecte per les investigacions policials i judicials. Així mateix, l'equip de govern del PDeCAT i Esquerra ha volgut expressar "el suport i la màxima confiança” cap a Panisello, “així com a cap a tots els treballadors de les societats, alhora que desitja que es puguin clarificar els fets el més aviat possible". Segons l'Ajuntament, l'alcaldessa ha informat aquest dimarts al matí en junta de govern, a la junta de portaveus i al consell d'administració de la societat municipal.

Per la seua banda, Movem Tortosa ha criticat que el govern municipal haja trigat sis dies en donar explicacions, i ha lamentat la falta d’informació als grups municipals i al conjunt de la ciutadania.

L'origen de la investigació a Panisello

Segons l’Ajuntament de Tortosa, l’origen de la denúncia contra Panisello té a veure en uns acomiadaments disciplinaris duts a terme en els darrers mesos. Uns fets que es remunten al novembre de l’any passat, arran la detenció del director i el cap de cuina de l’Hospital de Jesús en constatar la facturació de productes “gourmet” com a alimentació per a persones de la tercera edat.

La investigació va determinar que els investigats, el director de l’Hospital, Josep Lluís Ferré, el cap de cuina, Martí Gas, així com un comercial d’una empresa d’alimentació de Lleida, haurien defraudat uns 45.000 euros en els últims cinc anys mitjançant aquesta pràctica. A més, també es trobava implicada la gerent de l’empresa distribuïdora, Codina Catering, la qual va quedar citada com a investigada.

Independentment d’aquest procés judicial, l’Ajuntament va iniciar un procediment disciplinari contra Ferré i Gas, director i cap de cuina de l’Hospital.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>