L'AMETLLA DE MAR

Arxiven la investigació per les pintades a l’Ametlla de Mar


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet / ACN | L'AMETLLA DE MAR

11/10/2018

La Fiscalia Superior de Catalunya ha acordat l'arxivament de les diligències d'investigació arran de les denúncies contra la policia local i l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, arran de la identificació i tramitació d'una sanció a vuit persones que sabotejaven llaços grocs penjats en un monument públic a l'entrada de la població, el passat 25 d'agost a la matinada. En el mateix acord, el Ministeri Públic també qüestiona l'actuació dels agents policials locals com a “manifestament incorrecta i inadequada”, però descarta que cometessin cap il·legalitat. Addueix que els funcionaris havien de saber que els llaços grocs “de cap manera” podien tenir la consideració de “bé d'ús o servei públic”, atès que la seva instal·lació no va ser ordenada ni avalada per l'Ajuntament.

La Fiscalia arxiva també definitivament la denúncia per un suposat delicte d'odi ideològic contra l'alcalde de l'Ametlla de Mar per un tuit que va publicar després que es produïssin els fets relatats. En el missatge, citant directament la presència del periodista i fundador de C's, Arcadi Espada, entre els sabotejadors, qualificava de “bitxos” i “bruts” les persones que havien pintat els llaços grocs i el mobiliari urbà. Fiscalia reitera que tot i que els elements afectats no podien tenir la consideració de bé públic i qualifica com a “desencertades” les afirmacions de Gaseni al seu compte de Twitter particular, reconeix que es troben emparades “en l'exercici del legítim dret de la llibertat d'expressió” i no poden entrendre's com a generadores “d'odi ideològic”.

L'arxivament de les diligències, segons Fiscalia, no admet recurs.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>