TORTOSA

Cinc candidats ja s’han inscrit a Primàries Catalunya a Tortosa


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

10/01/2019

El procés Primàries Catalunya ja ha començat a Tortosa, amb la inscripció dels primers cinc candidats i més de 130 votants. Així ho han confirmat este dijous el president i la secretària del comitè local organitzador, Joan Maria Torres i Marta Pulido. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, han explicat que el termini per presentar candidatures està obert fins al proper 8 de febrer, mentre que el registre de votants es tancarà el 22 de febrer. L’endemà, 23 de febrer, es faran les votacions i tot seguit començarà el debat per confeccionar el programa.

Els cinc primers candidats inscrits són Maria José Cantó Balart, Albert Llorenç Mariño Lleixà, Núria Menasanch Martí, Estel Mestre Menasanch i Astrid Vidiella Piñol. En este sentit, la secretària del comitè organitzador ha destacat que les primàries aproparan la ciutadania tortosina a la política real.

Pulido ha afegit que esperen tenir nous contactes amb els partits independentistes, per integrar-los a la iniciativa. Però si finalment no és possible impulsar una llista única, l’opció és concórrer a les municipals per separat i després governar en coalició amb les forces republicanes.

Per la seua banda, Torres ha assenyalat que l’objectiu de Primàries Catalunya és aconseguir la unitat de l’independentisme per fer efectiva la República. Amb tot, ha apuntat que el judici als “presos polítics” pot ser un entrebanc important.

El proper 19 de gener, Primàries Tortosa farà un acte al centre cívic Ferreries, amb la presència de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el professor de dret constitucional Jordi Jaria. A més, els dissabtes al matí hi haurà una taula informativa a la plaça Barcelona, al costat del Mercat de Tortosa, en què també es podran formalitzar inscripcions. Pulido i Torres han detallat que també hi ha confirmats altres processos de primàries independentistes a Amposta i la Ràpita.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>