VINARÒS

Condemnen a 3 anys i 9 mesos de presó dos homes acusats de fer-se passar per metges a Vinaròs


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



ACN | VINARÒS

14/05/2018

La secció primera de l'Audiència de Castelló ha condemnat a 3 anys i 9 mesos de presó a les dues persones acusades d'intrusisme i estafa en haver-se fet passar per metges a la seua clínica de Vinaròs. Així mateix condemna a la dona d'un dels acusats a un any i quatre mesos de presó com a còmplice d'aquests delictes i estableix indemnitzacions per valor de 137.671 euros per a 31 clients perjudicats. Els acusats han estat absolts dels delictes contra la salut pública i lesions, en una sentència que inclou les dilacions indegudes com atenuant.

La sentència considera provat que un dels acusats aprofitant que havia obtingut l'any 2005 el títol privat de Titulat Superior en Teràpies Naturals en el Reial Centre Universitari Infanta Maria Cristina, situat a San Lorenzo del Escorial (Madrid) va desenvolupar actuacions professionals relacionades amb l'homeopatia. L'any 2006 va constituir, al 50%, una clínica amb una altra acusada, declarada en rebel·lia, qui sí que podia exercir legalment la medicina a l'estat espanyol. Un any després varen traslladar la seva activitat a Vinaròs, amb una clínica especialitzada en odontologia, estomatologia i medicina estètica.

La dona exercia funcions de recepcionista en la clínica, era també qui cobrava els serveis i circumstancialment ajudava tant el seu marit com a l'altra doctora quan tractaven als pacients.

L'acusat no tenia la titulació necessària per a exercir però es va basar en la creença generalitzada que sí que la tenia, tant pel nom de la clínica, com pel tracte de doctor que li dispensava la dona, com per, en alguns casos, així manifestar-se directament als pacients, com per l'escenografia del seu despatx com per la bata blanca de metge que normalment portava a la consulta.

En conseqüència realitzava diagnòstics de malalties i tractaments, extraccions de sang, autotransfusions i petites operacions quirúrgiques, cobrant diferents quantitats per la consulta i els tractaments.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>