DELTEBRE

Deltebre comença el dragatge de la bocana del riu per fer-lo més navegable


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | DELTEBRE

03/04/2019

Deltebre ha començat este dimecres a dragar la bocana del riu Ebre, una actuació llargament reivindicada per l’Ajuntament i pels sectors pesquer i nàutic del municipi. L’alcalde, Lluís Soler, ha fet una visita a les obres i ha afirmat que es tracta d’un “dia històric”. També ha assegurat que abans de Setmana Santa les embarcacions podran entrar per la desembocadura i remuntar el riu.

Amb tot, Soler ha advertit que esta actuació, lligada al projecte de navegabilitat, hauria de fer-la la Generalitat, a través de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece). Siga com siga, l’Ajuntament ja ha sol·licitat un permís per continuar dragant la bocana durant els propers quatre anys.

Les obres consisteixen en extraure uns 1.500 metres cúbics de sorra, tot definint un calat de 2,5 metres. Els treballs els està realitzant una draga de més de 60 metres. Els responsables del Club Nàutic Riumar i de la confraria de pescadors han celebrat l’inici de les obres, que facilitaran la navegació a la desembocadura i faran més atractiu el port fluvial de Deltebre.

Finalment, també el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha volgut destacar que al port de Deltebre estan augmentant les sol·licituds de nous amarratges. // Foto ALBERT PASCUAL.

Tot el que s'ha dit, a la Roda de Premsa:



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>