DELTEBRE

Deltebre reclama finançament per construir dics submergibles contra la regressió


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | DELTEBRE

08/03/2019

La protecció de les platges de Deltebre amb uns dics intel·ligents, submergibles i inflables va ser una de les principals qüestions que es van tractar aquest dijous en una reunió de treball que es va realitzar a l’Ajuntament de Deltebre, amb la participació de diferents administracions, com la subdelegació del govern de l’Estat a Tarragona i la Generalitat, i agents del territori implicats en la lluita contra la regressió.

La construcció d’aquests dics és una proposta amb la qual l’Ajuntament de Deltebre hi treballa des de fa dos anys, i que ha estat ideada per una enginyeria vinculada a la UPC. Aquests dics, en funció de les condicions de l’onatge, romanen inflats o desinflats. D’una banda, en situacions de forts temporals, tots els dics s’inflen generant una barrera de protecció que trenca la onada del temporal abans d’arribar a la costa. D’altra banda, en situacions de no-temporal, s’inflen els dics corresponents per facilitar o evitar, depenent de les necessitats, el transport de sediments al llarg de la costa. Amb l’objectiu, aquest últim, d’aconseguir una amplada de platja més homogènia a tot el litoral, així com evitar l’acumulació de la sorra a la bocana de la Badia del Fangar.

L’Ajuntament de Deltebre reclama ara a l’administració catalana i espanyola que cerquin el finançament necessari per a la realització de la prova pilot. En qualsevol cas, des de l’Ajuntament de Deltebre, també s’aportarà aquesta proposta d’acció com una possibilitat més en el marc de la Taula pel Consens del Delta.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>