ASCÓ

Denuncien el cas de radioactivitat detectada a la nuclear d'Ascó


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



ACN | ASCÓ

04/07/2018

El despatx RV20 Advocats va presentar, el passat 19 de juny, una denúncia a la Fiscalia de Tarragona sobre el cas de les substàncies radioactives que es van detectar en dos piezòmetres de la nuclear d'Ascó. La petició perquè el Ministeri Fiscal ho investigue s'ha fet en nom de l'Associació Societat Humana i ha estat assessorada per Ecologistes en Acció. Els lletrats també van presentar una denúncia quan la planta de Vandellòs II va operar durant dues setmanes, com a mínim, sense complir els requisits de seguretat exigibles i al marge de la normativa, després de patir fuites en la barrera de pressió. Les entitats ecologistes consideren "imprescindible detectar l'origen de la fuita d'Ascó per evitar que no arribe ni a l'aqüífer ni al riu Ebre", ja que on es van trobar traces de radioactivitat són els tubs de la instal·lació que controlen el nivell i composició de l'aigua.

En la petició a la Fiscalia, els advocats recorden que els piezòmetres es troben sota de la contenció del reactor, que les substàncies trobades són artificials i que només poden procedir del reactor o de la piscina de combustible gastat. Estes substàncies es van detectar a principis del mes d'abril i es reclama al Ministeri Fiscal de Tarragona que obre una investigació per determinar l'origen d'esta contaminació radioactiva.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>