TORTOSA

Desmunten el retaule de Santa Anna de la catedral per restaurar-lo


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Míriam Gavaldà | TORTOSA

28/09/2018

Durant tres dies un equip tècnic ha desmuntat el retaule de Santa Anna a la Catedral de Tortosa per restaurar-lo. El retaule es portarà a Valldoreix on hi ha el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. Des del Bisbat ens expliquen que la decisió de restaurar-lo es va prendre pels problemes d’estabilitat de l’obra.

El retaule, de 9 metres d’alçada i 7 d’ample, data del segle XVIII. El restaurador Voravith Rogiva ens relata en quin estat estava el retaule i quin ha sigut el procés de desmuntatge.

La restauració tindrà lloc en 2 – 3 anys ja que el retaule és molt gran i requereix molta feina. En total han contat unes 49 peces inclosa una peça que no és del retaule, una calaixera que es va afegir posteriorment. Es tracta d’un retaule practicable amb dues portes laterals a la qual s’hi té accés. Rogiva ens explica les característiques més destacades d’aquest retaule dedicat a Santa Anna.

El retaule consta de peces de diferents autors i va ser una de les obres d’arts que es va salvar durant la Guerra Civil Espanyola.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>