VINARÒS

Destitució fulminant del regidor d’Agricultura de Vinaròs per un compte ocult al Consell Local Agrari


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



A.P. / Canal 56 / Vinaròs News | VINARÒS

30/05/2019

L'Alcalde en funcions de Vinaròs, Enric Pla, ha destituït de totes les seues funcionals al regidor d'Agricultura, Jordi Moliner, i ha posat a disposició de la Fiscalia un informe realitzat pels tècnics municipals per uns moviments de diners no justificats per part de Moliner al compte del Consell Local Agrari.

Els moviments estan xifrats en 9.260 euros en 51 reintegraments que van des dels 70 fins als 420 euros, segons l'informe de la Intervenció.

En una compareixença davant els mitjans de comunicació, l'alcalde en funcions ha explicat que només tenir notícia "em vaig reunir amb l'interventor, secretari i tresorera municipal per bloquejar els ingressos en el compte amb un decret immediat, a més de sol·licitar la firma mancomunada per poder participar de forma directa". El següent pas va ser traslladar el decret a l'entitat bancària perquè facilités totes les dades del compte amb les dates d'obertura, la validació de poders fins a l'actualitat i l'acta del Consell Agrari, "una demanda que es va traslladar el passat 14 de maig i avui en dia encara no s'ha respost". Tanmateix es va demanar als serveis jurídics municipals l'obertura d'un expedient per iniciar les investigacions.

L'alcalde en funcions va informar que "després de revisar els arxius municipals s'ha descobert que el compte en qüestió es va obrir l'any 1993 a través d'un acord aprovat en el Consell Local Agrari, per dur endavant els ingressos i despeses derivades de la Fira Agrícola, responsabilitzant-se el regidor de llavors". Pla ha assenyalat que "el compte sempre ha constat amb un únic associat, que sempre ha sigut el regidor que s'ha encarregat de l'àrea d'Agricultura i president del Consell Local Agrari de cada legislatura, podent disposar del compte amb la seua única signatura". Cal destacar que qualsevol reintegrament o altres moviments als comptes municipals sempre han de tenir les signatures de l'interventor, tresorera i el mateix alcalde.

Per part de Compromís, Jordi Moliner no només ha sigut destituït de les seues funcions com a edil, tampoc recollirà l'acta de regidor electe i deixarà la vida política. Moliner afegeix que els mals resultats del partit a Vinaròs, que ha perdut un regidor dels dos que tenia li ha fet "replantejar el treball dins el partit" i el que ha fet com a regidor d'Agricultura. Després d'este anunci, Compromís haurà de decidir si la representació al consistori de la capital del Baix Maestrat va a càrrec de la número dos de la candidatura, Paula Cerdà, o del fins ara senador, Jordi Navarrete, número tres a la llista.

Foto: Jordi Moliner votant el passat diumenge



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>