TORTOSA

El Bisbat de Tortosa recupera una part d’un retaule renaixentista


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Míriam Gavaldà | TORTOSA

11/05/2018

Aquesta obra d’art és la part d’un retaule renaixentista pintat per Joan Desi el 1576. Formava part d’un retaule-tríptic de la Catedral de Tortosa. Va ser durant la Guerra Civil quan es va traslladar a l’Abadia de Poblet per protegir-lo. Gairebé 80 anys després torna al seu lloc original.

Des del Monestir de Poblet, el seu abat, P.Octavi Vilà ha explicat que no van dubtar en retornar aquest fragment a Tortosa i ha assegurat que és un acte de justícia i reparació.

Per al Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, aquest retorn significa satisfacció i alegria i també un acte de justícia. Assegura que és una peça que només té sentit en el conjunt del retaule i que està molt ben conservada.

Tant el bisbe de Tortosa com el P.Abat han signat l’acta de lliurament i acceptació de la peça. Aquesta peça del retaule, localitzada per l’historiador Joan Hilari, forma part del tabernacle de la Reserva del Santíssim.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>