ULLDECONA

El COPATE inicia els tractaments contra el mosquit tigre al Montsià


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



ACN | ULLDECONA

10/05/2018

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre ja ha començat els tractaments per controlar la població del mosquit tigre a la via pública a Ulldecona, i aviat ho farà també a La Sénia, Alcanar i Sant Carles de la Ràpita. Aquest és el tercer any que s'aplica un tractament específic en diferents focus potencials, conjuntament amb cada consistori, per poder rebaixar la població d'aquest insecte i pal·liar els seus efectes. Els treballs, que fins ara han donat bons resultats, consisteixen a aplicar producte químic antilarvari en punts de reproducció del mosquit, com en embornals amb aigua acumulada, algunes soques d'arbres o fonts. Amb tot, l'àmbit públic suposa només entre un 20% i un 30% del focus del mosquit tigre, mentre que el restant és per aigües estancades en àmbit privat. "El 80% de la feina l'ha de fer el mateix ciutadà: si són capaços d'evitar la petita quantitat d'aigua que s'acumula en jardins de les cases o pisos –en testos, per exemple-, evitaran molts problemes", ha explicat el director tècnic del COPATE, Raül Escosa.

Els tractaments han començat ara i, en cada municipi, tenen una durada de dos a tres dies d'aplicació. A més dels treballs d'aquest mes, es tornarà a fer tractament a principis de juliol i una tercera vegada a finals d'agost. "Amb aquestes tres aplicacions, es cobreix pràcticament tot el cicle, que ve a durar fins a l'octubre", ha detallat Escosa. Prèviament, durant l'hivern, s'ha fet un treball de geolocalització dels principals focus per actuar-hi en la fase larvària i evitar que el mosquit arribi a ser adult.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>