MÓRA D'EBRE

El govern intentarà reubicar o renegociar l’abocador de Riba-roja


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | MÓRA D'EBRE

08/01/2019

La Generalitat intentarà “reubicar” o “renegociar” l’abocador industrial de Riba-roja d’Ebre. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, el delegat Xavier Pallarès ha donat suport públic a l’alcalde, Antonio Suárez, també del PDeCAT, que ha ajornat qualsevol decisió fins que es faci l’anunciada reunió dels alcaldes amb el govern català i amb l’empresa promotora.

Pallarès ha detallat que el govern farà un paper de mediador amb l’empresa, que difícilment es pensava que hi hauria una oposició tan forta. Segons el delegat, ara volen replantejar el projecte “des de zero”, i tornar al punt de partida.

El delegat ha recordat que l’abocador és un projecte del 2008, de l’època del socialista José Luis Aparicio, que durant 10 anys ha anat superant tràmits sense entrebancs. Un projecte, però, que ara ha despertat l’oposició de bona part dels alcaldes de la Ribera d’Ebre i també de municipis lleidatans com Almatret.

Pallarès ha afegit que volen accelerar la celebració de la reunió. Segons ha dit, és “urgent” perquè la proximitat de les eleccions municipals pot complicar el debat. De fet, ha valorat que l’ambient de precampanya facilita que ara apareguin veus contràries a projectes com l’abocador de Riba-roja.

L’abocador de Riba-roja d’Ebre és un projecte privat sobre 34 hectàrees, que no figura en la planificació de residus de la Generalitat. Divendres passat, amb motiu d’un consell d’alcaldes sobre el tema, unes 200 persones van concentrar-se a les portes del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>