TORTOSA

El programa de diagnòstic precoç de trastorns psicòtics s’estén a tot l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

04/06/2019

La detecció precoç de trastorns psicòtics, el treball en xarxa i la intervenció en la fase més primerenca són claus en el tractament d’aquest problema de salut mental. Així s’ha constatat en la jornada sobre el programa l’atenció específica a les persones amb trastorn psicòtic incipient que s’ha realitzat aquest dimarts a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Un programa pilot que s’ha desenvolupat al Montsià amb èxit i que ara s’estendrà a totes les comarques de les Terres de l’Ebre. La directora territorial de Salut, Mar Lleixà, insisteix en la importància de poder iniciar el tractament el més aviat possible.

La psiquiatra i directora mèdica de la Fundació Pere Mata a les Terres de l’Ebre, Cristina Vila, ha detallat les conclusions del programa que millora la detecció, l’accessibilitat al servei i les intervencions específiques.

El programa posa el focus en la població de 14 a 35 anys. Vila ha manifestat la seva preocupació per l’afectació del consum de cànnabis en la població adolescent.

Vila insisteix en la necessitat de la col·laboració de dispositius sanitaris, socials, educatius i comunitaris per millora la detecció i la intervenció del trastorn psicòtic incipient. // Foto JOAQUIM DOMINGO.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>