TORTOSA

Faura proposa crear un institut escola a l’actual escola del Temple


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

19/02/2019

Xavier Faura proposarà la creació d’un institut-escola al nucli urbà de Tortosa, per equilibrar l’oferta en educació secundària obligatòria als dos marges del riu Ebre. El candidat d’ERC-Tortosa Sí ha matisat este dimarts que això no suposa construir un nou edifici, sinó aprofitar les instal·lacions d’algun centre de primària públic amb espais disponibles. Així, ha apuntat que l’escola del Temple és una de les opcions a tenir en compte.

El 2009, l’Ajuntament va cedir els terrenys a la Generalitat per construir l’anomenat tercer institut al pla parcial Temple Sud. Però Faura ha advertit que no és partidari de fer un nou edifici: per motius demogràfics i també per una qüestió d’optimització dels recursos.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Faura ha avançat que este dimarts donaran a conèixer una proposta en matèria turística, perquè Tortosa siga més atractiva. De fet, ha dit que en estos anys no s’ha avançat en la manera correcta, tot i que Turisme ha estat una regidoria que depèn d’Esquerra. Però Faura ha recordat que els republicans no tenien l’alcaldia. A més, també s’ha mostrat molt crític amb el Patronat de Turisme de la Diputació.

Quant a possibles pactes per assolir l’alcaldia, Faura ha dit que ERC-Tortosa Sí sortirà “a guanyar les eleccions”. El candidat ha dit que està obert a parlar amb tothom, i només ha insistit en què se li farà “molt difícil” seure al costat del PSC pel seu suport a l’article 155 i per la situació dels presos polítics.

D’altra banda, Faura ha anunciat que el proper 22 de febrer farà oficial la seua renúncia al càrrec de degà del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, per dedicar-se plenament a la campanya de les municipals. Si arriba a l’alcaldia, Faura ha dit que voldria tenir una dedicació “gairebé plena”, i no ha volgut descartar optar a altres càrrecs polítics, tant a Madrid com a Barcelona, si això és necessari.

*Podeu veure l'entrevista íntegra del #PrimeraColumna clicant aquí.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>