L'AMETLLA DE MAR

Floració avançada de les praderies de posidònia de l’Ametlla de Mar


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual | L'AMETLLA DE MAR

06/11/2018

Podrien haver-se estressat i florit abans d'hora? És una de les teories per a la floració avançada de la posidònia a les praderies de la costa de l'Ametlla de Mar.

La posidònia és una espècie endèmica de la Mediterrània, i a la costa calera hi ha nombroses praderies on té el seu hàbitat. La poca fondària i la calor de l'estiu hauria pogut fer reaccionar la mateixa planta florint abans del que és habitual, cap a finals de novembre.

La descoberta es va produir a finals d'octubre, en una immersió habitual de Plàncton, una de les empreses de busseig de la zona. En este cas, la diferència és el seguiment fàcil que es pot fer, al ser una zona de molt poca profunditat i a la vista des de les mateixes roques de la costa.

A partir d'ara, estes flors es transformaran en fruits, anomenats olives de mar. La mateixa corrent les arrossegarà fins a un nou lloc on desenvolupar-se i donar vida a una nova posidònia.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>