LA TORRE DE L'ESPANYOL

Front comú contra un nou dipòsit de residus industrials a Riba-roja d’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Míriam Gavaldà | LA TORRE DE L'ESPANYOL

30/12/2018

Polítics ebrencs de diferents partits, sobretot de la Ribera d’Ebre, s’han unit per fer front comú contra la instal·lació d’un nou dipòsit de residus industrials no perillosos a Riba-roja d’Ebre. Després que dijous es conegués que s’estava tramitant el permís d’obres, s’han reunit aquest diumenge a La Torre de l’Espanyol per mostrar el seu rebuig al projecte d’abocador que consideren una nova agressió cap al territori i per deixar clar que aposten per un model de comarca sostenible.

Al comunicat insten al Departament de Territori i Sostenibilitat i a l’Agència Catalana de Residus a paralitzar immediatament el tràmit del projecte i a l’Ajuntament de Riba-roja a no autoritzar-lo. A més presentaran mocions als plens dels ajuntaments i consells i animen al teixit social del territori a sumar-se al comunicat. Anuncien que el proper dia 4 de gener hi haurà consell d’alcaldes i que deixaran a l’alcalde de Riba-roja i director territorial de Territori i Sostenibilitat, Antonio Suárez, explicar-se.

El dipòsit de residus, projectat a la zona de les Valls a Riba-roja, estava aturat des de l’any 2013 i s’ha reactivat amb l’entrada d’un nou soci. L’abocador ocuparia 34 hectàrees i suposaria una inversió inicial de 10 milions d’euros i garantiria al consistori uns ingressos mínims anuals de 240.000 euros. A més, es crearien 14 llocs de treball i faria que els veïns de la població s’estalviessin l’impost de la brossa.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>