TORTOSA

Gellida: ‘La minicimera és una oportunitat per la diàleg’


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

20/12/2018

El politòleg Jesús Gellida ha apuntat este dijous que la minicimera entre els governs català i espanyol és una “oportunitat per al diàleg”. També el que puga sortir del consell de ministres que este divendres se celebrarà a Barcelona. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, ha assenyalat que ens trobem davant d’una situació “frontissa”, que pot condicionar la política catalana i espanyola dels propers mesos.

Gellida ha afegit que l’escenari s’ha anat enrarint per la pressió ambiental contra el govern de Pedro Sánchez, assetjat pels partits i mitjans de dretes, i també neguitós per l’entrada de Vox al parlament andalús. Però el govern català tampoc té un full de ruta clar, ja que tot se supedita al que puga passar en el judici de l’1 d’Octubre.

Segons el politòleg, els dos governs aniran “a buscar la foto” de què han intentat el diàleg, encara que de la trobada no surti cap proposta concreta per solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya. Creu que la Generalitat estarà satisfeta si hi ha el compromís de no aplicar un altre cop el 155, i que el president espanyol tindrà la carta de convocar eleccions generals si la trobada no surt bé o si hi ha incidents.

Gellida ha conclòs que seria un error que el govern de Sánchez intente competir amb el “A por ellos” amb PP i Ciutadans, ja que “no té res a fer”. També ha afegit que a PP i Ciutadans els interessa que la minicimera i el consell de ministres siga un fracàs, o que es puguen produir escenes de protestes violentes.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>