MÓRA D'EBRE

Juncà: ‘Ens ho plantegem tot per aturar el macroabocador de Riba-roja’


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | MÓRA D'EBRE

29/01/2019

L’alcalde de la Torre de l’Espanyol, el republicà Joan Juncà, ha afirmat este dimarts que l’oposició al projecte de l’abocador de residus industrials de Riba-roja d’Ebre no para de créixer. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Juncà ha reiterat el rebuig de 12 dels 14 d’ajuntaments de la Ribera d’Ebre al projecte privat que impulsen les empreses Urbaser i Griñó. També ha confirmat que este dimecres, amb motiu del ple al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, hi ha diverses convocatòries per mostrar que la ciutadania també rebutja el nou macroabocador.

Juncà és un dels alcaldes més actius del front institucional que rebutja el projecte perquè, segons asseguren, és una “agressió” que va en contra del model de desenvolupament consensuat a la comarca. L’alcalde de la Torre ha afirmat que s’ho plantegen “tot” per aturar el projecte. De fet, ha dit que es plantegen accions per la via institucional, jurídica i ciutadana.

L’alcalde de la Torre també ha avançat que la reunió que s’ha compromès a organitzar la Generalitat entre els alcaldes i les empreses podria fer-se el proper 14 de febrer. Juncà espera que el president Quim Torra mantinga la seua paraula d’intentar aturar el projecte.

Juncà també ha dit que no ha tornat a parlar amb l’alcalde de Riba-roja, Antonio Suárez, del PDeCAT, des del consell d’alcaldes del 4 de gener. Tot i que no li ha donat importància, l’alcalde de la Torre ha lamentat que no tothom ha respectat la “lleialtat institucional” que els hi va demanar el president Torra.

El projecte de Riba-roja d’Ebre també ha generat molta oposició a les poblacions d’Almatret i Maials, a la resta de la comarca del Segrià, i també a les comarques veïnes de la Terra Alta i del Priorat. A banda, el Consell Comarcal del Baix Ebre també va aprovar divendres la moció d’ERC que rebutjava el macroabocador de residus industrials no perillosos.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>