AMPOSTA

Matteo Guidi amb “Retomar sonidos” guanya la 15ª BIAM


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



A.P. | AMPOSTA

18/06/2018

L'italià Matteo Guidi amb l'obra "Retomar sonidos" és el guanyador de la quinzena edició de la Biennal d'Art Ciutat d'Amposta (BIAM). El guanyador es va fer públic este dissabte durant l'acte d'inauguració de l'exposició de la BIAM a Lo Pati.

El jurat del premi integrat per Juan Canela, Nuria Enguita, Alexandra Laudo i Martí Manen ha destacat la qualitat de l'obra i la sensibilitat social que s'hi desprèn. Són dos dels arguments principals que han fet decantar la balança en favor de Guidi d'entre un total de disset projectes seleccionats, en la que el mateix jurat ha reconegut que ha estat una "elecció difícil".

"Retomar sonidos" és sobretot una peça sonora fruit d'un taller de Guidi al centre penitenciari Brians I per a dones. A diferència d'altres països el sistema penitenciari espanyol prohibeix a les recluses cuinar a les cel·les, això les allunya de sons tan habituals de la vida quotidiana com batre un ou, fregir patates o obrir una ampolla. Aquí l'artista va plantejar a les recluses recrear aquests sons amb objectes presents a la presó i acompanya l'àudio amb diapositives del material utilitzat, en una mena de making off.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>