TORTOSA

Monclús carrega contra la CUP pel cas de la pintada al monument


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

29/10/2018

El primer tinent d’alcalde de Tortosa, el republicà Josep Felip Monclús, ha emès aquest dilluns un comunicat en resposta a la CUP després que demanés la seva dimissió. El motiu és que, segons van llegir els cupaires en l’atestat policial, va ser Monclús la persona que va trucar la Policia Local avisant que un grup de persones estaven realitzant una pintada amb la paraula “Fora” a la pilastra del monument franquista de la Batalla de l’Ebre l’estiu del 2017.

Monclús assegura que des de la seva incorporació al consistori, tant al govern com a l’oposició, ha advertit als serveis municipals de manera reiterada de qualsevol incidència detectada a la via pública. També remarca que la seva posició personal respecte al monument de la Batalla de l’Ebre continua sent contrària al seu manteniment. En el comunicat, Monclús assenyala que tant ell com ERC estan a favor de la llibertat d’expressió i la participació ciutadana, però també creuen que cal cuidar l’espai públic. Per aquest motiu apunta que, ja en mandats anteriors, es va disposar de diversos espais d’expressió ciutadana. També aquest mateix mandat recorda que s’han obert espais de participació en els plens municipals i amb els pressupostos participatius.

Finalment, Monclús deplora el que considera una “utilització esbiaixada i amb finalitats polítiques d’una informació administrativa que hauria de ser d’ús intern”. De la mateixa manera, apunta que quan va advertir dels fets que ara s’han fet públics desconeixia les intencions del que volien fer a la pilastra del monument, i que simplement alertava d’uns fets que podien alterar l’ordre públic. També reitera que es busca una “criminalització de l’emissari, en lloc d’analitzar l’origen de la qüestió”.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>