DELTEBRE

Morán vincula canvi climàtic, cabal ecològic i lluita contra la regressió al Delta


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | DELTEBRE

25/04/2019

El secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, ha recordat este dijous que el delta de l’Ebre és un dels espais més sensibles de l’Estat espanyol davant dels efectes del canvi climàtic. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, ha deixat clar que cal activar els mecanismes per adaptar-se a la nova realitat. Segons Morán, el Delta és una de les prioritats per al govern de l’Estat, al costat d’altres espais del país com Doñana, el Mar Menor o els territoris insulars.

En este sentit, Morán ha insistit que l’estratègia contra el canvi climàtic també obliga a revisar els plans hidrològics, ja que la reserva de recursos hídrics minvarà en totes les conques, i alhora cal garantir els cabals ecològics de rius com l’Ebre o el Tajo. Així, el secretari d’Estat de Medi Ambient ha lamentat que alguns partits polítics encara aposten per uns transvasaments que, en realitat, seran inviables.

A banda, Morán s’ha compromès a implicar entitats com la Taula de Consens pel Delta en el nou pla hidrològic i en els projectes de recuperació de sediments. De la mateixa manera, ha garantit que l’objectiu del govern de l’Estat és completar correctament la descontaminació del pantà de Flix.

Finalment, quant al calendari de tancament de les nuclears, Morán ha garantit que l’Estat facilitarà la “transició justa” de les zones d’influència d’Ascó i Vandellòs. Així, ha donat per fet que hi haurà ajuts de l’Estat a les comarques afectades pel tancament de les centrals, tal i com ha reclamat l’alcalde d’Ascó després de l’anul·lació de l’impost nuclear català per part del Tribunal Constitucional.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>