CORNUDELLA DE MONTSANT

Palanganada en defensa de l’aigua del Siurana


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Canal Reus TV | CORNUDELLA DE MONTSANT

29/06/2018

L'entitat ecologista Gepec i la plataforma Volem lo riu Siurana viu han aglutinat este dijous prop d'una cinquantena de persones per fer un acte simbòlic. Els participants han reivindicat el seu desacord amb el traspàs d'aigua del pantà de Siurana al de Riudecanyes. Durant l'acte s'han tirat poals d'aigua al riu com a protesta.

Fins al pròxim 3 de juliol s'està duent a terme un dels transvasaments previstos per a l'estiu des del pantà de Siurana a l'embassament de Riudecanyes. Un fet que les entitats ecologistes, Gepec i la Plataforma 'Volem lo riu Siurana Viu' veuen en mals ulls. És per això que han organitzat actes reivindicatius i simbòlics per tal de fer notar el seu desacord. En esta ocasió, els participants han agafat aigua de l’assut on es traspassa cap a l'embassament del Baix Camp, i l'han tirada al riu, pràcticament sec. Tot i ser un acte pacífic i familiar, els Mossos d'Esquadra han estat presents.

Durant 8 dies s'estaran traspassant uns 2.000 litres d'aigua per segon d'una infraestructura a l'altra, i no és l'únic transvasament previst per a l'estiu. Durant el juliol n'hi ha previst un altre per emportar-se un milió de metres cúbics més, una quantitat que, segons els ecologistes deixarà el pantà de Siurana sense aigua.

Durant l'acte també s'ha explicat la situació del pantà i del riu als assistents, s'ha llegit un manifest i han expressat que si l'ACA no posa una solució, seguiran amb les accions de protesta.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>