ADNURV

Pilar Montesó, professora de la Facultat d'Infermeria de la URV


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual / Manolo Velázquez | ADNURV

03/06/2019

Pilar Montesó és diplomada en Infermeria i llicenciada en Sociologia. Actualment, és professora de la Facultat d'Infermeria de la URV al campus Terres de l'Ebre. Imparteix les assignatures d'Infermeria en la persona gran, suport a la dependència i a la salut de la persona cuidadora, pràctiques de simulació clínica i pràctiques clíniques en unitats d'atenció geriàtrica. Són assignatures del Grau d'Infermeria i també del Màster d'Envelliment i del Màster de Ciències de la Infermeria de la URV.

Però Pilar Montesó també destaca pel seu treball com a investigadora activa per la URV. L'eix central de la seua recerca és al voltant de la fibromiàlgia. De fet va publicar el 2017 el llibre 'Compartir experiencias, combatir el dolor: Una visión de la fibromialgia desde el ámbito «bio-psico-social»', juntament amb el reumatòleg Dr. Lluís Roselló Aubach, que abordava la fibromiàlgia des de diferents perspectives.

Tot i això, va fer la tesi doctoral sobre el suïcidi i la depressió amb una perspectiva de gènere: 'Salud mental y género: Causas de la depresión en las mujeres'. De fet, sobre este tema el 2015, Publicacions URV li va publicar el llibre: 'La Depresión en las Mujeres: una aproximación multidisciplinar desde la perspectiva de género', resultat d'un treball acurat de reflexió i de millora dels resultats de la tesi doctoral, on s'indaga les causes i conseqüències que té la depressió, ressaltant les qüestions culturals i socials que han quedat gairebé sempre en segon pla en la majoria de les investigacions.

Ara mateix lidera un projecte d'investigació juntament amb el Luther College dels Estats Units i la Clínica Mayo sobre la fibromiàlgia amb homes. I està a punt de treure un altre llibre 'Síndromes de Sensibilización Central y Actividad Física', on s'analitza, entre altres aspectes els beneficis de l'exercici físic en malalties cròniques com la fibromiàlgia.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>