TORTOSA

Ports invertirà 9,5 milions als ports ebrencs els propers quatre anys


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet / ACN | TORTOSA

20/02/2019

Ports de la Generalitat invertirà 9,5 milions d'euros a la zona portuària ebrenca. Així ho preveu el Pla d'Inversions 2019-2022 que ha presentat el gerent Joan Pere Gómez, qui ha destacat l’esforç per l’equilibri territorial.

Un 36% de la inversió territorial es destinarà al port de la Ràpita on es preveu un dragatge, la millora del port pesquer i del passeig marítim o una passarel·la d'accés a la dàrsena est. D’altra banda, Ports vol potenciar les dàrsenes comercials d'Alcanar i Sant Carles de la Ràpita, on es pressuposta la construcció de noves naus per desenvolupar activitats d'I+D, construcció naval o hivernació i manteniment d'embarcacions. La setmana que ve s'ha convidat al Clúster Barcelona per mostrar les possibilitats d'aquestes instal·lacions portuàries a empresaris.

Gómez ha reconegut que només el 6% dels creuers de les companyies de tot el món encaixen en les característiques del port de Sant Carles de la Ràpita, amb un calat de 6,5 metres i un moll d'amarratge de 140 metres. Ara bé, ha anunciat que els creuers tornaran al port rapitenc l'any 2020 després d'aconseguir acords amb Sea Cloud Cruises i FTI Cruises-MS Berlin, totes dues amb seu a Hamburg, a Alemanya.

A l'Ametlla de Mar el pla preveu d'1,3 milions d'euros, dels quals 650.000 euros destinats a l'edifici de sector serveis que va quedar fora de l'anterior pla d'inversions perquè l'Ajuntament va rebutjar el projecte que s'havia previst. El gerent confia que en aquest nou període s'arribarà a un consens.

Al port de les Cases d'Alcanar també s'estudien accions que mitiguin els efectes de les llevantades. Al port de Deltebre es preveu ampliar la capacitat actual passant de 163 embarcacions a 358 mentre que a l'Ampolla s'invertirà per millorar el dic de recer i les xarxes de servei de la tercera alineació. // Foto GENERALITAT DE CATALUNYA.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>