DELTEBRE

Reclamen mesures urgents per ajudar el sector aqüícola del Delta


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Míriam Gavaldà | DELTEBRE

10/09/2018

L’Ajuntament de Deltebre presentarà una moció al ple de dimecres on reclama mesures urgents per pal·liar els greus efectes de la mort del mol·lusc comercial d’aquesta temporada i de la cria per a l’any vinent a causa de l’alta temperatura de l’aigua. La moció, consensuada amb la Federació de Productors de Mol·lusc del Delta de l’Ebre (FEPROMODEL), demana entre altres la creació d’una taula de treball, ajuts econòmics pel sector i autoritzacions perquè es comercialitzi el cranc blau.

El sector aqüícola es veu perjudicat per la inacció pública envers la regressió, la manca de gestió adequada de l’aigua i per l’augment de l’expansió del cranc blau. Diversos factors que afecten un sector que té una repercussió econòmica al territori de més de 7 milions d’euros i que genera més de 1.000 llocs de treball.

El president de FEPROMODEL, Miquel Carles, s’ha preguntat com afrontaran la propera temporada amb totes les dificultats que tenen al davant i ha demanat solucions a l’administració. Miquel Carles ha fet una proposta per reduir el cranc blau, crear una factoria a Deltebre.

La moció també sol·licita un pla d’acció integral contra la regressió que inclogui al mateix temps el dragatge de la bocana del riu Ebre, de la badia del Fangar i de la badia dels Alfacs per promoure l’òptima gestió en la circulació d’aigua. Els acords de la moció, si són aprovats, es trametran al Parlament de Catalunya, al congrés dels Diputats, al Senat i als eurodiputats catalans per a que el debat acabi donant una solució que fa anys que es reclama.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>