MÓRA D'EBRE

Sàez: ‘Caldrà fer mobilitzacions per aturar l’abocador de Riba-roja’


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | MÓRA D'EBRE

07/02/2019

El portaveu d’Esquerra a la Ribera d’Ebre, Josep Maria Sàez, ha afirmat este dijous que no tanquen cap via per aturar la construcció de l’abocador de Riba-roja, així com l’ampliació de l’actual abocador de Tivissa. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Sàez ha repassat les opcions de la via parlamentària, de la via jurídica i també de les mobilitzacions ciutadanes, a poques hores de l’assemblea que s’ha convocat a Móra d’Ebre per fundar una nova plataforma i convocar possibles manifestacions.

De fet, Sàez també ha assenyalat que el proper 14 de febrer, amb motiu de la visita del conseller Damià Calvet, li expressaran el rebuig gairebé unànime de la Ribera d’Ebre i d’altres comarques veïnes, com ara el Priorat, el Segrià o el Baix Ebre.

A banda, Sàez ha tornat a demanar la destitució de l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, com a director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat. I és que els republicans creuen que el Departament ha contemplat traslladar 2,7 de milions de residus de l’abocador de Vacamorta, al Baix Empordà, fins als abocadors de Tivissa i Riba-roja.

El també primer tinent d’alcalde de Miravet ha posat en dubte que les empreses Urbaser i Griñó vulguin tirar endavant una inversió de 16 milions d’euros amb gairebé tot el territori en contra. De la mateixa manera, ha deixat clar que s’oposaran a l’ampliació de l’abocador de Tivissa, i ha denunciat que ara s’estan rebent residus d’altres llocs de Catalunya i fins i tot de fora de l’Estat.

Quant a la possible negociació per instal·lar un altre abocador industrial a Flix, Sàez ha dit que no ha arribat a ser un projecte, sinó la consulta de l’empresa que busca inversions industrials per encàrrec de la Generalitat, d’Ercros i de l’Ajuntament. En este sentit, Sàez ha apuntat que l’alcalde flixenc s’hi va negar, i que algú de la Generalitat ha pogut trencar el contracte de confidencialitat.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>