SANT CARLES DE LA RÀPITA

Tornen les històries de la Mar de l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Míriam Gavaldà | SANT CARLES DE LA RÀPITA

10/11/2018

‘El pla experimental de pesca 1961/66. La història es repeteix’, a càrrec de Mario Vizcarro, és la primera conferència del cicle ‘Històries de la Mar de l’Ebre’ que tindran lloc a La Ràpita del 9 al 30 de novembre. Aquesta primera conferència vol posar de manifest com fou d’important aquest pla per garantir la sostenibilitat al mar.

El Pla Castelló, que es va desenvolupar dels anys 1961 al 1966, és un referent a tot Europa i va ser una experiència de regulació pesquera que va afectar a les flotes de bou dels ports de La Ràpita, les Cases d’Alcanar, Vinaròs, Benicarló, Penícola, Castelló i Borriana. Vizcarro vol reconèixer l’esforç dels avantpassats pescadors per prevaldre el recurs al guany immediat i planteja la necessitat de fer un pla experimental 2.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, s’ha felicitat per engegar la cinquena edició del cicle de conferències que donen una visió molt amplia de tot allò que passa a la costa de la mar de l’Ebre.

La resta de conferències del cicle seran ‘La recuperació del pailebot Santa Eulàlia’ a càrrec d’Enric Garcia; ‘La base aeronaval dels Alfacs a principis del segle XX a càrrec de Josep Pitarch; i ‘Acuicultura y el desarrollo regional: interacción universidad y comuinidad en el sur de Brasil’ a càrrec de Maude Regina de Borba.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>