TORTOSA

Tortosa rebutja celebrar el 40 aniversari de la Constitució


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

06/11/2018

El ple de l’Ajuntament de Tortosa va rebutjar la moció del PP per a la celebració del 40 aniversari de la Constitució espanyola. Només el PSC hi va votar a favor, en defensar que la Constitució és el fonament de la democràcia a l’Estat espanyol.

Des de Movem Tortosa es va assenyalar que aquesta norma suprema de l’ordenament jurídic espanyol necessita una mirada crítica, mentre que ERC, el PDeCAT i la CUP van afirmar que la Constitució espanyola no és cap model ni referent.

El portaveu del PP, Xavier Dalmau, va admetre que la Constitució s’ha de modificar però va insistir que la moció volia posar de relleu el que va suposar ara fa 40 anys per a la transició de la dictadura a la democràcia.

En el ple també es va rebutjar les mocions del PP sobre les polítiques d’habitatge a Tortosa i de la CUP per un pacte de ciutat que dignifiqui els barris del nucli antic., dues mocions que arriben després del recent esfondrament de dues cases al carrer Montcada. Des del govern municipal es va assenyalar que ja s’està actuant per aconseguir aquest objectiu.

Tampoc va prosperar la moció per a la creació de protocols per garantir l'accessibilitat a equipaments i espais públics, del PSC. En canvi, sí que van ser aprovades les mocions de suport a la llei que impulsa el govern de l'Estat espanyol, per al reconeixement jurídic del dret a la lliure determinació de la identitat i expressió de gènere, presentada de manera conjunta pels grups del govern PDeCAT i ERC; la de constitució del Consell de Ciutat, proposada pel grup del PSC; i la de retirada del monòlit dedicat a la Guàrdia Civil i situat al parc municipal Teodor Gonzalez, amb inscripcions al·lusives a la dictadura, a proposta de la CUP-AE. // Foto AJUNTAMENT DE TORTOSA.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>