TORTOSA

Tortosa registra una participació del 51,6 per cent a les sis de la tarda


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

26/05/2019

A les Terres de l'Ebre, la gran incògnita és saber què passarà a Tortosa, després de 12 anys de govern de Ferran Bel i Meritxell Roigé. Al primer avanç de participació de les dos del migdia, la participació era del 39,24%, més de 5,7 punts superiors a la participació en les municipals de fa quatre anys. I al segon avanç de participació de les sis de la tarda, la participació ja ha superat els 51,6%, més de 6,6 punts percentuals més en relació a les municipals del 2015.

L’alcaldessa i candidata de Junts per Tortosa ha votat al col·legi electoral del Consell Comarcal del Baix Ebre, acompanyada de l’exalcalde i també del seu marit i de la seua filla. Roigé ha dit que afrontava la jornada amb il·lusió i esperant que hi hagués una alta participació.



Per la seua banda, el candidat d’Esquerra-Tortosa Sí, Xavier Faura, també ha votat al Consell Comarcal. Ha arribat visiblement content i acompanyat de membres de la seua candidatura, que es presenta a estes eleccions amb el lema “Canviar per millorar”, tota una declaració d’intencions sobre el que pot passar a partir d’esta nit. Faura també ha dit que avui és un dia que feia molt de temps que esperaven.



Un altre candidat que es reivindica com l’alcalde del canvi és Jordi Jordan. El cap de llista de Movem Tortosa ha votat a l’espai Sant Joan, a la plaça del Rastre, acompanyat per membres de la seua candidatura, els números 2 i 3, Sònia Rupérez i Francesc Vallespí. Després de dipositar el sobre a la urna, Jordan ha dit que esperen la mobilització de la ciutadania per decidir el futur de Tortosa per als propers quatre anys.



Per la seua banda, Enric Roig ha votat al col·legi electoral de la UNED, al barri de l’Eixample. El candidat el PsC de Tortosa ha arribat al punt de votació acompanyat dels membres de la seua candidatura, així com de la seua família, però s’ha trobat amb els candidats de Ciutadans i de Movem, als qui ha saludat. A les portes de la UNED, Roig ha dit que la cita a les urnes és molt important, i ha fet una crida a la participació tant a les eleccions municipals com a les europees. Quant a Tortosa, Roig ha assegurat que avui s’acaba un cicle de 12 anys.



Els membres de la candidatura de la CUP Tortosa han fet una acció a la plaça de l’Ajuntament de Tortosa, per visibilitzar totes les persones que donen suport al seu projecte polític, i també els presos polítics i la gent que no han tingut dret a votar en estes eleccions. El cap de llista, Xavier Rodríguez, ha volgut deixar clar que la CUP té un projecte col·lectiu.



Per la seua banda, el candidat del PP de Tortosa, Tonyo Vallès, ha estat el més matiner a l’hora de votar. Ho ha fet poc després de les 9.30 del matí al col·legi electoral de l’institut escola Daniel Mangrané de Jesús. Vallès ha arribat vestit de ciclista, i després de votar ha desitjat sort a tothom. També a ell mateix.



La candidata de Tortosa per la República, Núria Menasanch, ha votat al Consell Comarcal del Baix Ebre, mentre que el candidat de Ciutadans, Miquel Albacar, ho ha fet a la seu de la UNED.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>