L'ALDEA

Una intervenció arqueològica busca a l’Aldea els primers agricultors del Delta


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | L'ALDEA

21/03/2019

Un equip d’arqueòlegs busca els primers agricultors del Delta de l’Ebre al jaciment de La Cuba, a l’Aldea. El director la intervenció, Salva Pardo, ha explicat que el jaciment data de l’any 9.000 abans de Crist i que els sondejos realitzats porten a situar l’ocupació d’agricultors i ramaders cap a l’any 5.600 abans de Crist.

L’excavació s’emmarca en un projecte de recerca arqueològica que desenvolupen la Universitat Autònoma de Barcelona i el Museu de les Terres de l’Ebre amb intervencions no només a l’Aldea sinó també a Freginals, Benifallet i Móra la Nova. El director-gerent del Consorci del Museu, Àlex Farnós, ha destacat la rellevància d’haver trobat antics còdols que indicarien que l’espai que ocupa el jaciment de La Cuba pertany a un antic illot que, més enllà dels assentaments humans, permetrà conèixer l’evolució morfològica del propi Delta.

L’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, ha posat en valor la riquesa arqueològica que es troba al municipi i el fet que s’hagi situat al poble l’origen de la presència humana al Delta.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>