BENIFALLET

Una jornada per celebrar els cinquanta anys de les Coves Meravelles de Benifallet


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sofia Royo | BENIFALLET

16/03/2019

El 19 de març es compleixen cinquanta anys de la descoberta de les Coves Meravelles de Benifallet per part del Club Excursionista de Gràcia de Barcelona. I, l’Ajuntament del consistori, juntament amb altres institucions, han volgut celebrar-ho. En aquest marc, ha tingut lloc la Jornada de Turisme i Patrimoni Natural. Les Coves, acte que ha tancat els festejos del 50è aniversari. L’agenda d’activitats ha inclòs diverses xerrades durant les que s’ha destacat, essencialment, el valor de les coves des d’un punt de vista arqueològic-científic. Es tracta d’un complement que, segons el catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, (UAB), Miquel Molist, “s’afegeix a la riquesa patrimonial, turística, històrica i de tipus geològic de les coves”. En aquest sentit, el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, ha destacat la bellesa i el gran interès de l’espai natural.

Els últims son uns aspectes que, d’altra banda, s’han debatut en una taula rodona dedicada als actius turístics de Benifallet. A més, el president de l'Asociación de Cuevas Turísticas de España, Manuel Duran, ha anunciat que s’estan buscant espais de col·laboració amb les coves homònimes castellanes d’Aracena (Huelva) per tal d’explotar-los conjuntament.

Durant la jornada, els assistents també han visitat els passadissos i les sales humides de les coves, amb les meravelloses estalactites i estalagmites que donen nom al indret, ja que, com ha remarcat l'alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret, s’han reobert al públic aquest mateix cap de setmana.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>