BARCELONA

Victòria històrica d’ERC a Catalunya i Tarragona en unes eleccions espanyoles


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | BARCELONA

29/04/2019

El PSOE ha guanyat les eleccions espanyoles d’aquest 28 d’abril amb 123 escons, 38 més que els obtinguts el juny del 2016, i pot sumar majoria absoluta tant amb Cs, que ha pujat fins als 57 escons, o amb la suma d'Unides Podem, que ha aconseguit 42 diputats, i els partits independentistes. Mentrestant, el PP s'ha enfonsat fins als 66 diputats, perdent 71 dels escons que va aconseguir l'any 2016, i Vox ha entrat al Congrés amb 24 diputats. El PSOE també ha guanyat al Senat, amb majoria absoluta, amb un total de 121 escons dels 208 senadors que estaven en joc.

A Catalunya, la victòria ha estat per a ERC, que per primera vegada ha guanyat unes generals. Ha obtingut 15 diputats, 6 més, i ha quedat per davant del PSC, que també puja i aconsegueix 12 escons, 5 més. En Comú Podem i JxCat han obtingut 7 diputats cadascun, el primer perdent 5 diputats i el segon 1 respecte els aconseguits per CDC el 2016. Cs es manté amb 5 escons a Catalunya, el PP s'enfonsa passant de 6 a 1 sol diputat, i Vox obté un representant. Pel que fa al Senat, ERC també s’ha imposat amb claredat a Catalunya, amb 11 senadors, seguida dels 4 per al PSC i els 2 per Junts per Catalunya.

ERC també ha guanyat, per primer cop, unes eleccions generals a la demarcació de Tarragona. Els republicans han obtingut dos diputats i més d'un 27% dels vots, trencant així l'empat múltiple de sis partits amb un escó sorgit dels comicis de 2016. Per darrere dels republicans s'ha situat el PSC, que malgrat incrementar el nombre i el percentatge de vot s'ha quedat amb un diputat. C's, també amb un escó, passa a situar-se com a tercera força de la demarcació incrementant sensiblement el suport de fa tres anys. Tot i perdre suport respecte la candidatura de CDC, JxCat manté un diputat. També ho fa En Comú Podem, que s'havia imposat en els últims comicis, i que ha vist com el nombre de vots rebuts s'ha reduït considerablement. Per contra, el PP ha perdut finalment la representació per Tarragona al Congrés després d'aconseguir només el 5% dels vots. // Foto ERC.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>