VALÈNCIA

Ximo Puig podrà reeditar el Botànic


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual | VALÈNCIA

29/04/2019

La segona part del Botànic serà possible al País Valencià després del resultat de les eleccions autonòmiques. El morellà Ximo Puig surt reforçat dels comicis, i el PSPV se situa com a primera força a les tres províncies amb 27 escons a les Corts i el 23,87% dels vots. És la primera vegada que els socialistes guanyen les autonòmiques des del 1991.

El vot útil cap als socialistes ha afectat Compromís. El partit de Mònica Oltra se'n deixa dos, passant de 19 a 17, i cau a la quarta posició per darrere dels Ciutadans de Toni Cantó que, amb 18 diputats empenyen amb força, gràcies als vots que perd el Partit Popular, gran perjudicat de la nit electoral valenciana. Amb 19 diputats, Isabel Bonig s'ha deixat pel camí 150.000 vots i 12 escons -en tenien 31-. El pitjor resultat del PP. Vox també entra amb força: més de 270.000 vots, el 10,44% del total, i 10 diputats. Podem, amb 8 diputats i el 8% dels vots, és la cinquena força a les Corts Valencianes.

Així les coses, amb els 53 escons del PSPV, Compromís i Podem es podrà tornar a repetir el govern del Botànic.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>