XERTA

L'Ultra Trail de Xerta per a Viñas i Francín

Albert Pascual | XERTA

15/03/2016

Èxit de participació en la sisena edició de l'UltraTrail Les Fonts de Xerta, prova puntuable per al circuit ebrenc de curses per la muntanya organitzat en tres etapes. La cita proposada pel Centre Excursionista de Xerta va agrupar al voltant de 150 esportistes.

La primera etapa celebrada va ser la Nocturneta de 23 kilòmetres. Com el seu nom indica, es va celebrar a la nit, i és una mitja marató amb desnivell i semiautosuficiència. Una cursa ràpida i també dura on s'ha de controlar el cos per no veure's afectat a la següent prova, el Trail de les Fonts, la etapa reina del cap de setmana. Una cursa de 70 kilòmetres amb 4000 metres de desnivell positiu acumulat que recorre els pobles de Paüls, Prat de Compte, Alfara de Carles, i com no, Xerta. L'últim dia se celebra la clàsica Cursa de les Fonts amb 27 kilòmetres. Una etapa dura en un circuit de senders de muntanya amb alguns trams de pista i asfalt.

Pel que fa als resultats, en categoria absoluta masculina, el ripollenc Roger Viñas va quedar primer en la general amb un temps acumulat de 13:05:59. Viñas es va imposar en la prova de 70 kilòmetres del dissabte. El seguia el basc Mikel Elola amb 13:34:16, i tercer, el barceloní Albert Pérez amb 13:47:21.

Pel que fa a la categoria femenina, la victòria va ser per a la tarragonina Judit Francín que va fer un acumulat de 17:34:19, seguida de Núria Bermúdez de Les Franqueses del Vallès amb 18:24:29, i Gemma Avelli de La Bisbal d'Empordà amb 18:36:51.

El calendari ebrenc de curses per la muntanya continuarà el pròxim 3 d'abril amb una nova edició de la Serra de les Fites, la prova que se celebra a la Pobla de Massaluca.