TORTOSA

La CUP demana a Roigé que lidere la retirada del monument franquista


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

17/07/2018

La CUP de Tortosa ha demanat este dimarts que l’alcaldessa Meritxell Roigé lidere el procés per retirar el monument franquista de la Batalla de l’Ebre. A més, el portaveu de la CUP, Xavier Rodríguez, ha afirmat que cal aprofitar la conjuntura que s’obre amb les noves lleis de Memòria Històrica de Catalunya i de l’Estat espanyol, per retirar també la resta de simbologia franquista que hi ha a Tortosa, com ara la creu dels Caiguts del calvari Santa Clara o el monument a la Guàrdia Civil que hi ha al parc municipal

A banda, el regidor cupaire ha afirmat que els costos de la retirada de la simbologia franquista no haurien d’anar a càrrec de l’Ajuntament, ja que el projecte del monument va estar impulsat per la Diputació de Tarragona i costejat també per diversos ajuntaments.

Finalment, Rodríguez també ha fet una crida al PDeCAT, Esquerra, Movem Tortosa i PSC perquè siguen “valents i coherents”, i perquè de manera pública es manifesten també per la retirada del monument.

De fet, el regidor tortosí ha dit que el grup parlamentari de la CUP no donarà suport a la nova llei de memòria històrica que està redactant el Departament de Justícia si la normativa exclou i no avala la retirada del monument franquista de l'Ebre, el més emblemàtic de la dictadura a Catalunya i el monòlit feixista més gran que es conserva a l'espai públic al país. "Ens costaria entendre que es faci una llei que doni cobertura a la manca de valentia que té l'actual equip de govern de Tortosa", ha assegurat Rodríguez.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>