L'AMETLLA DE MAR

La sequera tornarà a dificultar la campanya forestal a l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Albert Pascual | L'AMETLLA DE MAR

02/07/2018

Tret de sortida a la campanya forestal amb preocupació pels valors de sequera a l’Ebre, per sobre de la mitjana catalana. I és que alguns punts del Baix Ebre i el Montsià registren els valors més elevats de sequera.

Durant la presentació del dispositiu forestal d’este estiu, s’ha fet balanç de la campanya anterior on al conjunt de les Terres de l’Ebre es van cremar poc més de 200 hectàrees.

Amb setmanes seguides sense pluja, més de mig any, hi ha amb molta càrrega morta al bosc heretada d'altres sequeres i, com ha apuntat Eduard Martínez, cap de la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre, la situació s'ha complicat en les darreres setmanes, amb l'arribada de la forta calor, especialment en punts concrets del territori.

A l’Ebre, els efectius antiincendis compten amb 7 parcs de bombers, 4 de voluntaris, i un d’estiu a Benifallet. 284 efectius més 88 reforços s’encarregaran de protegir els boscos.

Des dels Agents Rurals es fa especial menció a la importància de les campanyes de prevenció i informació. Per exemple, en el cas de la crema de rastolls.

Els cossos d'emergències adverteixen que caldrà estar alerta si es donen episodis de vent, sobretot de mestral, i cau la humitat relativa, uns condicionants que van coincidir el 2017 amb les puntes de més incendis forestals.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>