TORTOSA

Les forces independentistes diuen que no pactaran amb els partits del 155 a Tortosa


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

13/05/2019

Les candidatures independentistes que es presenten a Tortosa s’han compromès este dilluns a no pactar governs municipals amb cap dels partits que va donar suport a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. L’exalcalde Ferran Bel, que tanca la llista de Junts per Tortosa, ha demanat que no es pacte amb el PP, Ciutadans o el PSC. Així, tot i que ha destacat que a les municipals es vota en clau local, per Bel també és important que des dels ajuntaments surtin governs compromesos amb el país.

Segons Núria Menasanch, els fets de l’1 d’Octubre “van revolucionar-ho tot”. Però la candidata de Tortosa per la República ha remarcat la transversalitat de la candidatura i ha deixat clar que tenen un programa de govern per al municipi, més enllà del compromís amb la República Catalana.

Per la seua banda, Xavier Rodríguez ha dit que els ajuntaments han de ser la “punta de llança” del país, però enfortint els serveis públics i sense entregar contractes com els de la neteja de Tortosa a les grans empreses de l’IBEX 35. Segons el candidat de la CUP, els municipis han de donar suport als moviment socials que plantegen la ruptura amb l’Estat espanyol.

Per la seua banda, Maria Jesús Viña ha assenyalat que la tendència sobiranista hauria de quedar reflectida en els resultats del 26-M. La número 2 d’Esquerra-Tortosa Sí ha afirmat que és important que les forces republicanes tinguen molta força als ajuntaments, per poder implementar tot allò que diga la majoria de la ciutadania i el Parlament de Catalunya.

Movem Tortosa també havia de participar a la tertúlia, però ha excusat la seua absència per motius de salut del número 3, Francesc Vallespí. En qualsevol cas, durant la tertúlia s’ha destacat el suport de Movem al referèndum sobre la independència, així com la seua posició a favor de la llibertat dels presos polítics i exiliats.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>