TORTOSA

Les lletres ebrenques ploren la mort de Manuel Pérez Bonfill


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

19/06/2018

L’escriptor tortosí Manuel Pérez Bonfill ha mort este dimarts al 91 anys. L’Ajuntament de Tortosa ha emès al migdia una nota de condol per la pèrdua de qui va ser nomenat Fill Predilecte de la Ciutat, a més de Creu de Sant Jordi de la Generalitat. Pérez Bonfill ha estat un dels grans noms de les lletres ebrenques, i amb altres figures com Gerard Vergés, Zoraida Burgos, Ricard Salvat o Jesús Massip formava part de l’anomenada Generació Gèminis, fonamental en la represa cultural de la postguerra a Tortosa.

De fet, Pérez Bonfill va ser catedràtic de llengua i literatura castellanes, però també pioner de l'ensenyament del català durant els primers anys de la democràcia, director de teatre, cronista cultural, assagista, escriptor, poeta o agitador cultural. L’any 2016, l’Ajuntament de Tortosa va obrir l’Any Pérez Bonfill amb un acte de nomenament com a Fill Predilecte. A més, des de l’abril d’aquell any, la biblioteca de Campredó porta el nom de Manuel Pérez Bonfill. En aquell homenatge, el lingüista Joan Beltran va glossar la figura de l’escriptor, tot destacant que ha estat un “mestre de mestres”.

Al març del 2016, les tres universitats amb representació del territori, la URV, la UNEC i la UOC, també van celebrar un acte de reconeixement a Pérez Bonfill, que va agrair l’homenatge amb la seua habitual modèstia i senzillesa.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>