ULLDECONA

Les oliveres mil·lenàries del Sénia, declarades Patrimoni Agrícola Mundial per la FAO


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | ULLDECONA

30/11/2018

Les oliveres mil·lenàries de les Terres del Sénia han estat declarades aquest divendres al migdia com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM), per la FAO (l'organització de les Nacions Unides en Agricultura i Alimentació). És un nomenament anàleg al de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO i com ha destacat la gerent de la Mancomunitat, Tere Adell, és la millor carta de presentació per demanar suport a la conservació d'aquest valuós patrimoni natural.

El nomenament també ha de servir per pressionar al Parlament perquè tiri endavant la proposició de llei, registrada pel PSC, que protegiria les oliveres monumentals i el patrimoni paisatgístic i agrícola d'aquests arbres monumentals als municipis catalans del Sénia, seguint l'exemple del País Valencià. El director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana, Antoni Marzo, ha dit que la llei valenciana ha ajudat a frenar espolis.

El portaveu del grup parlamentari del PSC de Territori i Sostenibilitat al Parlament, Jordi Terrades, ha explicat que el debat per a la tramitació de la proposició de llei es farà en el darrer ple de l'any al Parlament, o en el primer de 2019. Terrades confia que es pugui aprovar.

L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha fet una crida a tots els grups parlamentaris a donar suport a la llei catalana.

La Mancomunitat ha celebrat el vuitè congrés d'oliveres mil·lenàries, a Ulldecona, per fer balanç de la campanya 2018, que no ha estat bona, i des d'on han conegut que FAO ha aprovat la seva candidatura a Patrimoni Agrícola Mundial. // Foto AJUNTAMENT D'ULLDECONA.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>