TORTOSA

L’Ebre commemora el Dia Mundial contra el Càncer de Mama


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

22/10/2018

Treballar en la prevenció, la detecció precoç i els tractaments personalitzats contra el càncer de mama, aquestes són tres de les qüestions clau que es van posar sobre la taula en l’acte per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama que es va celebrar divendres passat a la tarda al Museu de Tortosa. La directora dels serveis territorials de Salut, Mar Lleixà, va posar de relleu com els programes de cribatge han permès augmentar la supervivència de les dones que pateixen la malaltia.

En l’acte hi va participar una metgessa que també ha patit un càncer de mama. Adelaida Cardona va voler explicar des de la seva perspectiva les mancances que va detectar en el sistema sanitari i va insistir que cal desmitificar la mort.

El gerent territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS), Carlos Tobar, va afirmar que aquell era un acte de reivindicació.

El president de la Lliga Contra el Càncer a les Terres de l’Ebre, Francesc Vallespí, va explicar que des que es va posar en marxa la lliga ara fa 19 anys s’ha passat d’un índex de supervivència del 60-65% al 90%. Amb tot, Vallespí va remarcar que cal treballar per cronificar la malaltia. Vallespí també va destacar el suport que els voluntaris donen a les malaltes.

L’acte va acabar amb l’espectacle “Jocs d’Aigua” a càrrec de Pili Cugat i Carlos Lupprian.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>