TORTOSA

ERC de Tortosa decideix si vol un govern de canvi


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

11/06/2019

L’assemblea local d’ERC a Tortosa analitzarà este dimarts al vespre els resultats electorals del 26-M, així com els possibles pactes de govern. La reunió de la militància d’Esquerra també hauria de servir per saber si el partit avala l’estratègia de Xavier Faura, que ara fa un any va ser proclamat com a candidat d’ERC en coalició amb la plataforma electoral Tortosa Sí. Fins al moment, Faura s’ha mostrat partidari d’afavorir un canvi a Tortosa, i la mateixa nit de les eleccions va felicitar Jordi Jordan per haver sigut qui millor ha sabut transmetre el missatge de canvi.

De fet, des del 26-M les converses entre Movem i ERC-Tortosa Sí han estat diverses, sempre encarades a facilitar un govern de canvi. El gran escull ha estat la possible presència o no del PSC al govern municipal, però divendres passat va haver-hi la primera reunió a tres per intentar desbloquejar la situació. Una possibilitat més clara després que Enric Roig digués el 5 de juny passat que aposta per un govern de canvi i d’esquerres a Tortosa.

Al damunt de la taula de negociació hi ha diverses possibilitats. D’una banda, un govern de Movem amb ERC-Tortosa Sí, que tingués el suport extern del PSC. I de l’altra, un govern de Movem amb el PSC, amb el suport d’ERC-Tortosa Sí des de l’oposició. La tercera opció seria un tripartit d’esquerres, que és la que té menys possibilitats de prosperar. De fet, si cap de les opcions tirés endavant, la convergent Meritxell Roigé tindria el camí totalment aplanat per seguir governant, encara que fos amb una minoria inicial de set regidors.

A banda, damunt de la taula també hi ha el futur govern del Consell Comarcal del Baix Ebre. Un consell que els republicans confien en presidir d’una o d’una altra manera. Si hi hagués pacte amb Jordan a l’Ajuntament de Tortosa, Faura podria ser el nou president del Baix Ebre. Però si els republicans opten per facilitar un govern de Junts per Tortosa en minoria, ja s’han avançat alguns noms de candidats d’ERC a presidir un govern republicà en minoria al Consell Comarcal: l’alcalde de Paüls, Enric Adell, o bé el regidor deltebrenc Joan Alginet. De fet, este dimarts al matí s’ha fet ja una reunió per decidir el futur govern del Consell Comarcal del Baix Ebre.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>