MÓRA D'EBRE

Suárez: ‘El dipòsit controlat de Riba-roja és un projecte de país’


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | MÓRA D'EBRE

08/02/2019

L’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, ha afirmat este divendres que l’abocador de residus industrials que les empreses Urbaser i Griñó impulsen al seu municipi és “un projecte de país”. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, ha acusat els republicans d’actuar amb “deslleialtat”, tenint en compte que formen part del govern de la Generalitat amb el PDeCAT. Així, ha dit que és “inaudit” que Esquerra de la Ribera d’Ebre haja demanat la sua destitució com a director territorial de Territori i Sostenibilitat.

Quant a la creació de la plataforma ciutadana Ribera Digna, després d’una assemblea este dijous al vespre, Suárez ha dit que no l’ha sorprès. L’alcalde de Riba-roja ha assenyalat que ja que fa “molts dies” que Esquerra té decidit fer mobilitzacions. De fet, els ha acusat d’oposar-se ara al projecte perquè falten tres mesos per a les municipals.

Suárez també ha insistit que si no concedís la llicència d’obres, que és un tràmit reglat, podria incórrer en un delicte de prevaricació. De fet, ha dit que l’Ajuntament “farà el que ha de fer”. A més, ha apel·lat a la sobirania municipal per tirar endavant el projecte, tot i l’oposició de molts ajuntaments veïns i dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre, el Priorat i el Segrià.

L’alcalde ha explicat que el projecte no és un abocador en el sentit antic de la paraula, sinó un “dipòsit controlat de residus”. Així, ha remarcat que cal “contemplar el país en tot el seu conjunt”, i ha afirmat que la gestió dels residus està “ben repartida” per tot el territori català. De la mateixa manera, ha dit que és força inviable econòmicament portar els residus des de l’abocador de Vacamorta.

Finalment, Suárez ha dit que no contempla una consulta veïnal sobre el tema, sinó que se sent més recolzat que mai per la ciutadania de Riba-roja. En este sentit, ha explicat que l’Ajuntament i els promotors de l’abocador han començat a fer reunions informatives amb veïns, entitats, comerços i empreses del poble. Tot i això, ha dit que li preocupa el sentiment contra la comarca que la polèmica està generant a Riba-roja.

*Podeu veure l'entrevista íntegra del #PrimeraColumna clicant aquí.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>